PCOU Willibrord Academie voor medewerkers

Ik klopte aan bij De Academie, omdat ik van collega’s hoorde dat ze vaak schor en hees waren. Al snel namen ze de workshop Stemgebruik op in het aanbod. Fijn dat daarnaar wordt geluisterd! Na afloop van alle workshops die ik heb gevolgd, ga ik altijd met praktische tips naar huis waar ik op school gelijk mee aan de slag kan. Daar word ik echt blij van! 
- Joyce Spies- Halsema Leerkracht kindcentrum Leeuwesteyn

De PCOU Willibrord Academie is van en voor alle onderwijsprofessionals die werken bij PCOU Willibrord. Verdeeld over 43 scholen voor basis-, gespecialiseerd en voortgezet onderwijs en teams ter advisering en ondersteuning aan bestuur en scholen op gebieden zoals ICT, financiën en facilitair, werken zij aan de beste ontwikkelkansen voor kinderen. Vanuit de pijlers Professionaliseren, Onderzoeken, Opleiden en Innoveren, biedt De Academie een breed professionaliseringsaanbod en faciliteert allerlei mogelijkheden om samen onderwijsvraagstukken en -thema’s te onderzoeken. Hierdoor doen medewerkers nieuwe kennis op en ontwikkelen ze vaardigheden die ze inzetten in hun dagelijks werk: als docent voor de klas, leidinggevende of in een ondersteunende rol binnen de scholengroep.

Onderwijs van de toekomst

PCOU Willibrord is een lerende organisatie, gericht op de ontwikkeling van leerlingen en medewerkers. Als lerende organisatie kunnen we inspelen op de snel veranderende omgeving én deze mede vormgeven. De PCOU Willibrord Academie biedt de infrastructuur om leerprocessen op individueel-, team-, en schooloverstijgend niveau te organiseren. Het is een virtuele en fysieke ontmoetingsplek voor alle medewerkers die werken aan professionalisering, onderzoek, opleiden en innovatie. Medewerkers verbinden zich met elkaar, durven uit hun comfortzone te stappen en nemen verantwoordelijkheid over hun eigen leerproces. Zo creëren we samen het onderwijs van de toekomst.

Kennis krijgt meer waarde als je het deelt

We stimuleren collega’s om hun kennis en expertise te delen met anderen binnen de organisatie; in een workshop, training of op een andere manier die past. Op die manier blijven we van én met elkaar leren.

Goede begeleiding van studenten van lerarenopleidingen We zorgen voor goede begeleiding van studenten van lerarenopleidingen die bij ons praktijkervaring opdoen en onderzoek doen. Daarvoor werken we nauw samen met opleidingsinstituten en gaan we diverse partnerschappen aan.

Sta je net voor de klas?

Je kunt rekenen op ondersteuning en coaching. Want goede docenten willen we graag behouden!

Werk je op een PCOU Willibrord school en ben je benieuwd naar het actuele Academie-aanbod? Klik dan op deze link en log in!
Heb jij een suggestie voor een nieuw onderwerp in de Academie waarover je meer zou willen weten? Of heb jij zelf veel kennis over een bepaald onderwerp in huis die je met je collega’s zou willen delen? Mail dan naar academie@pcouwillibrord.nl.

PCOU Willibrord