Uitkomst tweede ronde Naar het VO

Uitkomst tweede ronde Naar het VO

UTRECHT, 8 april 2021

Leerlingen die hebben deelgenomen aan de tweede ronde in de gemeente Utrecht of Stichtse Vecht worden vandaag allemaal geplaatst. Het plaatsingsbesluit wordt vandaag vastgelegd in Onderwijs Transparant. Ouders ontvangen daarna bericht per e-mail of via de basisschool.

Utrechtse leerlingen die in de eerste ronde waren uitgeloot, konden tot vandaag 15.00 uur hun nieuwe keuzes voor de tweede ronde doorgeven. Na het sluiten van de aanmelding is met besturen en schoolleiders bekeken of alle aangemelde Utrechtse leerlingen in de tweede ronde geplaatst konden worden op de nieuwe school van keuze in de gemeente Utrecht en de aangemelde leerlingen uit Stichtse Vecht op een nieuwe school van keuze in Stichtse Vecht. Wij zijn heel blij dat dat gelukt is!

Het was voor veel leerlingen en hun ouders een spannende tijd. Vooral voor de leerlingen die te maken kregen met een loting was dat extra moeilijk.

We wensen alle leerlingen die deze zomer de overstap gaan maken een goede tijd toe op hun nieuwe school!

Globe College

Globe College

Uitgeloot... wat nu?

Allereerst is het natuurlijk jammer dat je bent uitgeloot op de school van je eerste keuze. Maar niet bij de pakken neerzitten, neem een kijkje op het Globe!

Wil je naar een school die de beste kansen biedt voor jouw toekomst? Meld je dan aan. In de mavo- en havo top-klassen zijn nog een paar plekken beschikbaar. 

Wil je je aanmelden als nieuwe leerling van het Globe? Klik dan hier.

Informatieavond 6 en 7 april!

Ben je nieuwsgierig naar wat wij je te bieden hebben? Op dinsdag 6 en woensdag 7 april zijn er informatieavonden op het Globe College van 18.30 tot 20.00 uur. 

Vanwege de corona-maatregelen mag je 1 ouder/begeleider meenemen. Hiervoor meld je je aan via onderstaande link. Je ontvangt op tijd een bericht hoe laat je op school moet zijn. 

Aanmelden informatieavond 

Liever persoonlijk contact?

Kun je niet langskomen voor een gesprek en hebben jij en/of je ouders/verzorgers wel vragen? Op dinsdag 6 en woensdag 7 april kun je de hele dag (van 8.30 tot 20.00) alle vragen stellen via:

  1. SMS/Whats app 06 48 49 49 28
  2. Bellen 030 511 20 20
  3. Mail naar opendag@globecollege.nl 

Je vragen worden dan zo snel mogelijk beantwoord! 

Vraag het gratis Globe info-pakket aan! 

Wil je ook informatie over het Globe thuis ontvangen? Dat kan!

Vraag hier het informatiepakket aan + een leuke verrassing (1 per huishouden).

{{Meer informatie}}

Broeckland College

Broeckland College

De vakmensen van de toekomst starten in het vmbo! Op het Broeckland College leer je voor nu en voor jouw toekomst. We zijn een gezellige en kleinschalige school en bieden toekomstgericht onderwijs voor mavo, vmbo kbl en vmbo bbl. (met of zonder Lichte Ondersteuning) 

Impressie

Klik hier voor een impressiefilmpje.

Het filmpje met een impressie van de school is ook te vinden op de website van het Broeckland College.

Contact

Telefonisch kunt u vragen stellen aan Anne-Marie Vader via 0346 – 26 24 08.

U kunt uw vragen ook mailen naar:

anne-marie.vader@broeckland.nl


{{Meer informatie}}

St-Gregorius College - Descart

Ben je uitgeloot voor de school van je eerste keuze? Dat is natuurlijk een teleurstelling. Gelukkig zijn er nog plaatsen vrij op Descart (de school voor design, science & art). Jij bent van harte welkom!

Open Huis Descart

Leerlingen van Descart bouwen aan hun ontwikkeling via design, science en kunst, vanuit de overtuiging dat creativiteit een onmisbare bijdrage levert aan de identiteit van jonge mensen en een belangrijke voorwaarde is voor succes.

Op Descart starten in september 2021 zeven nieuwe klassen in ons eerste leerjaar (3 klassen vwo, 3 klassen havo-vwo en 1 havokansklas). We hebben nog 14 plekken voor uitgelote leerlingen met een gymnasiumadvies, voor leerlingen met een atheneumadvies en voor leerlingen met een vwo-advies.

Kom naar het Descart Open Huis Online op vrijdag 2 april van 16.30 – 17.30 uur of zondag 4 april van 16.30 – 17.30 uur. Aanmelden voor één van de sessies kan via deze link.

Kom naar de Descart Open Lessen Online op zaterdag 3 april van 16.30 – 17.30 uur of op maandag 5 april van 16.30 – 17.30 uur. Aanmelden voor één van de sessies kan via deze link.

Aanmelden tweede ronde

Start je in september 2021 op de middelbare school? Je bent van harte welkom. De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Voor leerlingen met een mavo-advies of een mavo/havo-advies is in deze tweede ronde helaas geen plek meer op onze school.

Aanmelding van leerlingen van Utrechtse basisscholen wordt door de basisschool verzorgd.

Aanmelding voor leerjaar 1 van leerlingen die niet op een Utrechtse basisschool zitten, kan via ons aanmeldingsformulier: Aanmelding voor leerjaar 1 schooljaar 2021-2022.

De tweede ronde sluit op donderdag 8 april 2021 om 15.00 uur.

{{Meer informatie}}

St-Gregorius College - Waldorf Utrecht

Ben je uitgeloot voor de school van je eerste keuze? Dat is natuurlijk een teleurstelling. Gelukkig zijn er nog plaatsen vrij op Waldorf Utrecht (de vrijeschool). Jij bent van harte welkom!

Open Huis Waldorf Utrecht

Op Waldorf Utrecht bieden we modern voortgezet vrijeschoolonderwijs. Leerlingen groeien op tot vrijdenkende mensen die met daadkracht en aandacht in het leven staan.

We hebben nog plek in onze tweede ronde voor leerlingen met een gymnasiumadvies, voor leerlingen met een atheneumadvies, voor leerlingen met vwo-advies, voor leerlingen met een havo/vwo-advies en voor leerlingen met een havo-advies.

Kom naar de Waldorf Utrecht Online Open Dag op zaterdag 3 april van 10.00 – 11.00 uur. Naast informatie en gelegenheid voor vragen, zijn er ook twee online open lessen te volgen. Ook zullen een leerlingen van Waldorf Utrecht vertellen over hun ervaringen en wat van hun eigen werk laten zien.

Voor ouders is er een Waldorf Utrecht Online Vragenhalfuurtje op dinsdag 6 april van 12.00 – 12.30 uur, met een docent van Waldorf Utrecht en een ouder van een leerling van Waldorf Utrecht.

Aanmelden voor de open dag of het vragenhalfuurtje is niet nodig. Klik op deze link of op de afbeelding hieronder voor het volledige programma en de links om deel te nemen (MS Teams).

Aanmelden tweede ronde

Start je in september 2021 op de middelbare school? Je bent van harte welkom. De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Voor leerlingen met een mavo-advies of een mavo/havo-advies is in deze tweede ronde helaas geen plek meer op onze school.

Aanmelding van leerlingen van Utrechtse basisscholen wordt door de basisschool verzorgd.

Aanmelding voor leerjaar 1 van leerlingen die niet op een Utrechtse basisschool zitten, kan via ons aanmeldingsformulier: Aanmelding voor leerjaar 1 schooljaar 2021-2022.

De tweede ronde sluit op donderdag 8 april 2021 om 15.00 uur.

{{Meer informatie}}

Brugjaar Jan Ligthart Utrecht 

Zit je in groep 8, maar ben je nog niet helemaal toe aan de overgang naar de middelbare school? Vanaf 2021 is het mogelijk om het Brugjaar Jan Ligthart in Utrecht te volgen.

Als de basisschool, maar toch anders

Alles is hier ingericht om je zoveel mogelijk aan een middelbare school te laten wennen. Je krijgt net als op de basisschool les in een vast lokaal, van een vaste leerkracht. Hij of zij helpt je ook met de vakken waarin je graag beter wilt worden, zoals rekenen, taal en spelling.

Als de middelbare school, maar toch anders

Je maakt kennis met vakken die je nu nog niet hebt. Vaak komen docenten naar ‘jouw’ lokaal toe. Soms, zoals bij gym, ga je naar het vaklokaal.

Stap voor stap

Je leert hier bijvoorbeeld presenteren, je concentratie vergroten, of hoe jij het beste je leer- en maakwerk kunt plannen.

Waarom het brugjaar?

Je kunt in een kleine groep wennen aan de middelbare school, zodat de overstap straks soepel gaat. Je mag hier fouten maken, zolang je er maar van leert. Daardoor word je steeds zelfstandiger. Je werkt op je eigen niveau en in je eigen tempo aan de voor jou belangrijke leerdoelen.

Groeien naar het niveau dat bij je past

We organiseren activiteiten en projecten waar jij en je klasgenoten aan mee kunnen doen. We helpen je als dat nodig is en geven je eigen verantwoordelijkheid als je daaraan toe bent. Je voelt je snel thuis. We luisteren naar je en fouten maken mag. Geeft een fijn gevoel toch? Aan het eind van het Brugjaar Jan Ligthart krijg je een nieuw advies en kan jij met veel zelfvertrouwen naar een school van het voortgezet onderwijs.

Waar komt de naam Jan Ligthart vandaan?

Jan Ligthart (1859-1916) was een Nederlandse onderwijzer, pedagoog en onderwijsvernieuwer, die de leerbehoefte van het individuele kind centraal stelde. Precies zoals we dat in dit brugjaar doen. Je werkt hier op je eigen niveau en in je eigen tempo aan je eigen leerdoelen. Persoonlijker kan bijna niet!

Uitgeloot op 1 april 2021?

Op Jan Ligthart Utrecht zijn nog drie plekken voor leerlingen die in de eerste ronde zijn uitgeloot op de school van eerste keuze.

Vragen?

Heb je nog vragen, ben je benieuwd of wil je graag meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Bibian Gilissen via b-gilissen@gregorius.nl.

{{Meer informatie}}

Brugjaar Jan Ligthart Nieuwegein

Brugjaar Jan Ligthart Nieuwegein

Even wennen. Als de middelbare, maar toch anders.

Zit je in groep 8, maar ben je nog niet helemaal toe aan de overgang naar de middelbare school? Volg dan vanaf schooljaar 2021-2022 het Brugjaar Jan Ligthart Nieuwegein. Nieuw en uniek in deze omgeving! Dit populaire concept heeft inmiddels al op veel scholen in Nederland meerwaarde voor veel kinderen bewezen.

 

{{Meer informatie}}

Oosterlicht College Nieuwegein

Oosterlicht College Nieuwegein

Kansen & Zekerheden. Dat is het Oosterlicht. Bij ons hoor je erbij en mag je jezelf zijn!
Kom jij ook naar het Oosterlicht Nieuwegein? Ja toch! Meer informatie is vanaf 1 april te vinden op www.oosterlicht.nl, locatie Nieuwegein en kies voor Groep 8

Het Oosterlicht Nieuwegein heeft de volgende extra informatiemomenten voor groep-8-ers in de 2e aanmeldingsronde:

  • zaterdag 3 april om 15.30 uur een ONLINE Escape Tour
  • woensdag 7 april om 15.30 uur ONLINE Live Panel

Voor beide activiteiten kunnen groep-8-ers zich vanaf 1 april via www.oosterlicht.nl aanmelden.

Voor vragen die niet kunnen wachten kun je op vrijdag 2 april tussen 11.00 en 12.00 uur contact opnemen met onze school. Kijk op www.oosterlicht.nl – groep 8 voor meer informatie en de contactgegevens.

{{Meer informatie}}

Christelijk Gymnasium Utrecht

Christelijk Gymnasium Utrecht 

Ben je uitgeloot en heb je een gymnasium-advies?

Laten we eerst even stilstaan bij dat het ontzettend balen is dat je niet naar je school van 1ste keuze kan! Dat blijft altijd heel zuur en we hadden je graag een andere uitkomst gegund.

Nu je bent uitgeloot moet je opnieuw een keuze maken. Dat is lastig! Wellicht heb je in je oriëntatie op een VO-school ook wel nagedacht over het CGU. Kijk eens rond op onze site en vooral op onze speciale groep8-site; opendag.cgu.nl

Als je volgend jaar graag naar het CGU wilt komen, dan kan je juf of meester je aanmelden vóór 8 april 15:00 uur. Vrijdag 9 april krijg je dan uitsluitsel.
Kijk voor meer informatie en alle beschikbare plekken in ronde 2 op de website van Naar het VO

{{Meer informatie}}