PCOU Willibrord trotse deelnemer Utrecht Pride

PCOU Willibrord is de nieuwe, trotse deelnemer van de Utrecht Pride, de botenparade die op 3 juni door de stad vaart. Onderwijsbestuurder Andries Mulder: “Binnen onze scholengroep vinden we het belangrijk dat al onze leerlingen en medewerkers met plezier naar school gaan en zich veilig en gerespecteerd voelen. Meevaren met de Utrecht Pride is een uitgelezen kans voor het onderwijs om te vertellen én te laten zien dat iedereen telt.”

Een groep leerlingen en leraren is enthousiast bezig met de voorbereidingen voor de parade, waaronder een van de bedenkers van de Amsterdamse Pride: wiskundedocent op het St. Bonifatiuscollege Siep de Haan. “Geweldig om te zien dat de Pride zo’n groot bereik genereert en dat ik mijn ervaring als organisator nu voor de deelname van mijn werkgever PCOU Willibrord kan inzetten.” Medeorganisator en docent Ellis Falke vult aan: “De Utrecht Pride heeft als doel aandacht te vragen voor de acceptatie en emancipatie van de LHBTIQ-gemeenschap. Op de middelbare scholen van PCOU Willibrord zetten GSA’s zich in voor hetzelfde doel. GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, genderidentiteiten en genderexpressies. Dit evenement brengt de GSA’s van verschillende scholen samen en biedt ons de kans nog meer mensen binnen en buiten onze scholengroep te bereiken met onze boodschap: iedereen telt.”

Trots
“Bij PCOU Willibrord kun je trots zijn op wie je bent. We waarderen elkaar, juist ook waar we verschillen”, vult bestuurder Andries Mulder aan. Een belangrijk doel van onze scholen is leerlingen met vertrouwen hun toekomst tegemoet te laten gaan, zodat zij een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Mulder: “Met onze deelname aan de Utrecht Pride komen onze kernwaarden tot uitdrukking: durf, verbinding, ontwikkelingsgericht en verantwoordelijk. Samen waarderen en vieren we ieders eigenheid.”

Droom
Maurits de Vooys is een van de opvarende leerlingen op 3 juni. “Een droom die uitkomt. Het is cool om mee te varen en een belangrijk statement. Hiermee zeggen we: onze scholengroep is er voor iedereen. We stralen eenheid uit”, aldus de GSA-vicevoorzitter van het Christelijk Gymnasium Utrecht. “Met de GSA organiseren we jaarrond activiteiten om zichtbaar te zijn, onder andere op Paarse Vrijdag, Coming Out Day en Internationale Vrouwendag. De Utrecht Pride wordt een hoogtepunt.” Organisator Marlies Middeldorp roept iedereen op om de Pride mee te vieren, of dat nu op een boot is of langs de grachten. “De repetities voor onze act op de boot zijn in volle gang en de opvarenden zullen prachtig uitgedost zijn. Samen met de leerlingen kijken we ontzettend uit naar het evenement. Hopelijk is onze eerste deelname de start van een nieuwe traditie.”

Organisatoren Marlies Middeldorp, Corno de Mol, Hannelieke Hoogenboom, Maurits de Vooys en Ellis Falke (v.l.n.r.) inspecteren de boot waarmee PCOU Willibrord op 3 juni deelneemt aan de Utrecht Pride