Nieuwbouw voor Broeckland College

Prachtig nieuws voor het Broeckland College! Leerlingen en collega’s op de school kunnen uitkijken naar een nieuw gebouw op de huidige locatie in Breukelen. Daartoe heeft Gemeente Stichtse Vecht deze week besloten. Het gebouw past straks mooi bij het moderne onderwijsaanbod van de middelbare school.

De sloop van het inmiddels zestig jaar oude gebouw is voorzien in 2023. Een mooie bouwuitdaging omdat er gesloopt én gebouwd wordt op het terrein. En er wordt tijdelijke huisvesting gerealiseerd. Vandaag feliciteerden wethouder Frank van Liempdt, directeur Guido van Hoek en bestuurder van PCOU Willibrord Fawzia Nasrullah elkaar met deze mijlpaal, die na intensieve samenwerking met diverse betrokken en de omgeving van de school tot stand is gekomen. 

Mooi vooruitzicht 

Directeur Guido van Hoek van het Broeckland College: “Het huidige gebouw is inmiddels ruim 60 jaar oud. Voor de leerlingen van nu en straks is het een fantastisch vooruitzicht dat er een eigentijds en goed ingericht gebouw komt dat past bij het modern onderwijsaanbod. Het programma van eisen voor het gebouw staat in de steigers en we kunnen snel starten met de architectenselectie en het ontwerpproces. Wij gaan in gesprek met de omwonenden over het ontwerp van de nieuwe school om een zo goed mogelijke inpassing in de omgeving te realiseren. We zien er naar uit om begin 2023 met de bouw van start te gaan.”

Wethouder Frank van Liempdt, bestuurder PCOU Willibrord Fawzia Nasrullah en directeur Broeckland College Guido van Hoek