Christelijk Gymnasium verbouwt en krijgt leer-studieplein

Vanaf september 2021 kunnen de leerlingen van het Christelijk Gymnasium gebruik maken van het nieuwe leer-studieplein dat momenteel gebouwd wordt.

Het monumentale pand aan de Koningsbergerstraat heeft ruimte voor zo’n 920 leerlingen. De school bestaat uit twee gebouwen; een hoofd- en een bijgebouw. Deze twee gebouwen worden nu met elkaar verbonden door een atrium.

Het nieuwe atrium zal worden gebruikt als leer-studieplein. Er is ook oog voor de toekomst en duurzaamheid: Het nieuwe atrium wordt voorzien van een extra geïsoleerde gevel, dak en vloeren, energiezuinige installaties en LED-verlichting.
De verbouwing wordt gerealiseerd door PHB De Combi. DP6 Architectuurstudio uit Delft heeft het ontwerp gemaakt.

Projectarchitect Jeroen Baijens:

‘Het karakteristieke jaren ’50 gebouw gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Door de uitbreiding krijgt de school weer lucht en ruimte. Het open en transparante karakter van de uitbreiding biedt mogelijkheden voor nieuwe leervormen.’

 

Onze leerlingen krijgen door deze uitbouw meer ruimte; er komt een ‘plein’ voor leeractiviteiten, met daaromheen ruime lichte lokalen. Ons gebouw blijft de CGU-uitstraling behouden en de onderwijsvormen worden toekomstbestending.  Ineke Schaveling, rector van het CGU