Leerlingen St. Bonifatiuscollege presenteren duurzaam schoolontwerp

De leerlingen moesten een schoolgebouw ontwerpen dat energieneutraal zou zijn, wateroverlast van hoosbuien zou kunnen opvangen en waar afvalstromen gescheiden en verminderd kunnen worden. Daarnaast konden leerlingen ook andere wensen kwijt in hun ontwerp van een nieuw schoolgebouw.
Voordat de leerlingen met deze opdracht aan de slag gingen, hadden ze eerst les gehad in thema’s als duurzaamheid en klimaatverandering. 


Dinsdagmiddag 29 januari presenteerden de beste groepjes uit de klassen hun ontwerp aan vertegenwoordigers van de gemeente Utrecht, PCOU Willibrord, EnergiePartners en aanwezige docenten en ouders. Enthousiaste presentaties, originele ideeën en prachtige ontwerptekeningen wisselden elkaar af. De jury koos het beste ontwerp uit de zes presentaties.


Dit project, uitgevoerd bij het vak aardrijkskunde, is onderdeel van Geo Future School. Hierbij gaan leerlingen aan de slag met hedendaagse vakoverstijgende vraagstukken van deze tijd.

Het winnende groepje: Lieve, Roeland en Sami (niet op de foto) uit 2S met de docent en jury: Marleen Belder, Job Eertink (bouwkundige), Cas Stork (EnergiePartners), Tineke Otterman (projectleider Onderwijshuisvesting gemeente Utrecht)