Door goede resultaten inspectie, nu klaar voor vernieuwing

Stichting PCOU scoort ruim voldoende volgens de Inspectie, de basis is op orde. Twee scholen kregen zelfs op álle criteria het stempel goed. 'Daar zijn we best trots op, nu kunnen we de volgende stap maken door ons onderwijs te vernieuwen. Dit is noodzakelijk gezien het sterk groeiend aantal leerlingen in de stad en het groeiend aantal leerlingen dat bijzondere begeleiding vraagt', aldus bestuursvoorzitter Marc Mittelmeijer.

Minstens eens in de vier jaar onderzoekt de onderwijsinspectie ieder schoolbestuur in Nederland. In maart 2018 was onze stichting PCOU aan de beurt, twaalf (PO, SBO en(V)SO) scholen zijn onderzocht. Zowel de kwaliteit van het onderwijs is getoetst, als ook de rol van het bestuur, bijvoorbeeld of het beschikbare geld goed wordt gebruikt en zorgvuldig beheerd. “Het bestuur heeft ons vooraf verteld dat op alle scholen de basis op orde is. Dat hebben we op de scholen inderdaad gezien. De onderdelen die we hebben onderzocht zijn op alle scholen in ieder geval voldoende en meerdere malen zelfs goed”, aldus het rapport.

We zijn nu klaar voor de volgende stap om onderwijs te vernieuwen, zoals het verder intensiveren van samenwerking met het VO en andere partners rondom leerlingen. Een aantal scholen is hier al mee aan de slag.