Basisschool De Wereldwijzer geopend!

Vrijdag 31 augustus opende wethouder Onderwijs Anke Klein samen met bestuursvoorzitter Marc Mittelmeijer van PCOU Willibrord de vernieuwde basisschool De Wereldwijzer. Met een nieuw onderwijsconcept, vernieuwd schoolgebouw én een nieuwe naam, maakt de school een compleet nieuwe start, die past bij het internationale karakter van de buurt en voldoet aan de behoefte van ouders. Bij de feestelijke opening was een werelds optreden door de kinderen met diverse festiviteiten.

Medewerkers én ouders hebben o.l.v. de schoolleiding hard toegewerkt naar dit moment. “Daarom kunnen we zeggen dat deze nieuwe, eigentijdse school voldoet aan de behoefte, en past in de omgeving. Ik ben er enorm trots op en dankbaar voor dat dit met zoveel inzet van iedereen is bereikt!”, aldus bestuursvoorzitter Marc Mittelmeijer.

Wereldwijs onderwijs
Jonge ouders vinden het prettig dat kinderen wereldwijs worden gemaakt. Ze leren dan effectief en gericht op de toekomst, voor de banen van later. ICT en Engels krijgen daarom meer aandacht in vergelijking met andere scholen.
Vanaf groep één leren kinderen al over de wereld, terwijl dat normaalgesproken pas in groep 7 en 8 gebeurt. Samen met kinderen in het buitenland werken de kinderen aan aardrijkskunde en biologie projecten. Hiervoor zijn al veel contacten met het buitenland gelegd.