Scholenaanpak BCOU/EBU wint prijs tijdens het EEB-lab

Scholenaanpak BCOU/ EBU wint prijs tijdens het EEB-lab (Energy Efficiency in Buildings) World Business Council for Sustainable Development en Akzo Nobel.

80% van de klaslokalen op lagere scholen voldoet niet aan de criteria van een gezond binnenklimaat, wat leidt tot slechte leerprestaties en ziekteverzuim bij leraren.

 In de regio Utrecht slaan schoolbesturen, gemeenten en marktpartijen de handen ineen om de renovatie en vervanging van een groot aantal schoolgebouwen gefinancierd te krijgen. De investering in deze gezonde en toekomstbestendige scholen bedraagt al snel 100 miljoen euro, wat leidt tot opdrachten voor aannemers, installateurs en energieservice bedrijven.

Hoe ambitieus kunnen en durven schoolbesturen te zijn en wat betekent dit voor een toekomstbestendig huisvestingsplan? Welke maatregelen dienen te worden genomen, hoe ziet de value case er uit en welke financieringsmodellen zijn haalbaar? De EBU-aanpak brengt expertise bij elkaar, bundelt vraag, daagt marktpartijen uit om met integrale oplossingen te komen en inspireert financiers om ook naar maatschappelijke baten van investeringen te kijken. Regio Utrecht geeft om kinderen en maakt werk van gezonde en toekomstbestendige scholen!

Kijk hier voor meer informatie.